Såhär bygger du INTE ett pepparkakshus

hej på er, hur är läget? i år tänkte jag att nej nu ska jag faktiskt ta och bygga ett pepparkakshus, jag sökte lite på pinterest och Instagram på andra hus som såg helt magiska ut, bara kolla här nedan så får ni se en bild ifrån Pinterest 👇👇

Så snyggt eller hur? jag tänkte då att ja men det där ser inte så jätte svårt ut jag kommer lätt att få ett snyggt hus. Jag köpte ett färdigt kitt för att göra det enkelt för mig, men alltså hur svårt ? det var skit svårt och allt ifrån lätt och jag känner nu bara att jag aldrig mer kommer att bygga mig ett pepparkakshus eftersom jag höll på att ge upp 10 gånger minst och jag har nog aldrig svärt så mycket i hela mitt liv under en så kort tid när jag har pysslat med något..

börjar med att limma den första sidan av huset, köpte ett sånt färdigt ätbart lim och tänkte ja men det är ju perfekt, och hur svårt kan det va? men ajjj så fel man kan ha haha. Det knäcktes och jag fick panik.

Nåja det gick att laga och jag tänkte då bara att ja det kan väl se lite mysigt ut när huset inte är perfekt och tänkte då att ja nu har jag lärt mig något av det här och det då att jag måste handlas försiktigt med delarna så dem inte spricker och allt såg ut att gå bra..

... tills att jag skulle sätta den sista tak skivan då den sprack!

Men jag gav mig inte nu heller även om jag allra helst hade velat hiva allt i en papperskorg 🗑
nu kom ju det roliga dekorationen..

dekorationen blev väl helt okej på taket men sen började ju glasyren ta slut för jag trodde ju att en tub räcker ju lätt men så fel jag hade. Därav det slarviga och fula under taket. Och andra sidan finns där ingen dekoration eftersom jag bakade typ 22.00 på kvällen och allt var stängt så det fick bli så helt enkelt.
Men vad man blir grundlurad, man tror att man lätt kan få till det dära perfekta huset som man ser så många lägga ut bilder på men nej det här var verkligen inget för mig. Pepparkakshuset får stå framme ändå för en påminnelse om att allt i livet är inte perfekt & ibland är det inte så enkelt som man tror. Även att när man vill ge upp så ska man fortsätta även om man går sönder lite.
Så mitt hus blev lite mer än ett julpynt det blev för mig en liten metafor om hur livet är & jag älskar det!

Har ni byggt pepparkakshus i år?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229