SKÄRPNING MÄNNISKOR!

vi är så snabba med att döma personer som vi inte ens känner, det svenska samhället med att man får fritt tycka och tänka hur man vill börjar gå överstyr. Absolut man får tycka som man vill vi lever i ett demokratiskt samhälle men kan din åsikt såra någon så tycker inte jag att man får uttrycka sig precis hur man vill.
Jag läser hatkommentarer varje dag, inte hos mig eller just till mig men hos andra.
jag läste för några dagar sen ett Instagram inlägg hos en ensamstående mamma som hade fått kommentarer om att hennes dotter inte hade ett roligt liv eftersom dem var själva och det får mig bara att må illa. Hur kan man som en vuxen människa sitta och trycka ner andra och andras liv sådär? hur kan man må bra av det & vad vinner man på det ? Precis ingenting du vinner på att göra någon ledsen och vill man verkligen det?
jag förstår mig inte på människor som gör så.
I värden pågår det krig i vissa länder, våran i-landsproblem är att inte tycka lika dant som andra och att man ” måste ” få säga sin åsikt om hur andra lever, om hur andra ser ut, om hur andra har det hemma. Vad andra lägger pengar på även på vad andra äter??
Kan vi inte bara vara snälla mot varandra istället ?
ge komplimanger till varandra, du mår bättre av det och personen som du säger det till mår bättre. Lägg dig inte i hur andra uppfostrar sina barn eller hur dem lever sina liv. Vad vinner man på det?
nej skärpning nu alla människor, den gyllene regeln fick vi nog alla lära oss i skolan
Behandla andra som du själv vill bli behandlad. ❤️

Kanske ett rörigt inlägg men jag blir så trött.. igår la jag ut ett recept i en matgrupp på Facebook på en gulaschsoppa som jag har lagat, jag blev stolt över den och om ni scrollar ni så ser ni receptet men iaf jag delade mig av det och då en tant tror sig ha rätten att kommentera till mig att det där är ingen gulaschsoppa det där är en köttsoppa.. Jag svarade henne med att jag bytt ut köttet mot färs istället eftersom det faller mig i smaken mer, men det var enligt henne förbjudit. Jag har helt missat ingredienserna till vad en sådan soppa är och jag får inte kalla det för gulaschsoppa för henne eftersom hon kommer från Ungern och det är deras nationalrätt och hon kan grundreceptet. Hon jämför till och med att om hon ska göra en Janssons frestelse med sötpotatis & bacon och kalla det för en ” svensk nationalrätt ”

Snälla.. för det första jag har aldrig sagt ” ungersk gulaschsoppa ” utan döpt den till en enkel gulaschsoppa. Men hon tycker inte att jag får kalla det för det? Har inte människor mer fritid?? och vem orkar bry sig om titlar på recept? hon äger inte order gulasch och jag börjar bli så jäääävla trött på alla rek-poliser som ska hålla på. Har dem inget bättre för sig?? Hon ger inte sig heller. tråden blev lång och hon tycker fortfarande att jag har gjort fel. Min soppa upplever inte till dem kritikerna för att få kalla för för gulaschsoppa. Har även fått fler kommentarer idag om just det. Jag förstår inte varför man lägger ner sån stor energi på att man måste ha rätt.. jag blir bara så troligt trött på människor som håller på så.

Gillar

Kommentarer

Kirsi
Kirsi,
Ugh. Folk. 😟 Blir så trött på sånt där beteende. Ibland, när jag är på evil humör, så gottar jag mig lite åt hur dåligt en människa måste må för att spy ur sig allt möjligt skit till andra. Annars, när jag mår bra eller känner mig lite som mig själv, så försöker jag vara kärleksfull och förstå att ingen som mår bra behandlar andra på det sättet. Nej, ett dåligt mående är inte på nåt vis en ursäkt (jag själv mår ju dåligt stup i kvarten och inte går jag och är elak eller trycker ner andra), men ibland kan det vara hjläp för en själv att släppa ilskan. <3
kirsi.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229